Cinnamon buns

26. února 2018 v 11:13 |  food
Krásné pondělní mrazivé ráno! Nejsem si jistá, zda jsem se někdy na blogu zmiňovala, že už od malička miluju pečení. Už jako malá jsem babičce pomáhala s bábovkami a zejména ona byla ta, která mě k tomu přivedla. Rozhodla jsem se tedy, že založím novou rurbiku s názvem food, ve které se s vámi podělím o mnou vyzkoušené recepty.


Zrovna o víkendu jsem zkoušela upéct proslulé cinnamon buns (či rolls). Recept jsem objevila na MUFFINARIUM.CZ, kde se často nechávám inspirovat a odtud pochází recept, o který se s vámi chci podělit, jelikož je perfektní. Tímto zdůrazňuji, že se nejedná o můj vlastní recept.

TĚSTO
  • 300 g hladké mouky
  • špetka soli
  • 150 ml mléka
  • 15 g droždí
  • 30 g másla
  • 1 žloutek
  • 1 polévková lžíce cukru



POSTUP

Nejprve si zadělejte droždí na kvásek. Mouku si nasypte do mísy a udělejte v ní důlek. Rozdrobte do něj droždí, zalijte polovinou vlažného mléka a nechte asi 15 minut pracovat. Poté přidejte máslo, cukr, zbytek mléka, žloutek, sůl a vypracujte těsto. Nelepivé zpracované těsto dejte kynout do přikryté mísy asi na hodinu na teplé místo. Mělo by zdvojnásobit objem.
Mezitím si rozpusťte máslo na náplň a zamíchejte do něj skořici i cukr. Vytvoříte takovou skořicovo-cukrovou pastu.
Vykynuté těsto rozválejte na tenký plát, potřete skořicovou směsí a zamotejte. Poté nakrájejte na plátky široké asi jako váš palec.
Do pečící nádoby dejte pečící papír a na něj poklaďte skořicové šneky. Nedávejte je těsně k sobě, ještě nakynou a pak nabydou i v troubě. Nechte je ještě asi 30 minut kynout v teple.
Troubu si předehřejte na 180°C a šneky v ní pečte asi 16 minut. Nebo počkejte, až budou na povrchu zlatavé. Na horké šneky ještě můžete nalít polevu složenou z mléka, cukru a másla.



Nechte si chutnat! 💋
 


Komentáře

1 Míša Šislerová Míša Šislerová | E-mail | Web | 26. února 2018 v 21:25 | Reagovat

Jo tak na tuhle rubriku jsem se nejvíc těšila! Moc se Ti povedly :) Miluju skořicové rolky! Dokonce jsem se už něco podobného také pokoušela péct, ale ve zdravé variantě :) A s pudinkovou náplní a kamarádky to nemohly vynachválit :)

2 Veru Veru | Web | 27. února 2018 v 9:12 | Reagovat

tak to vypadá naprosto lahodně :) miluju sladky věci a šneci jsou moji oblibenci, navic jsem blázen do skořice :D takze je jasny ze tvuj recept vyzkoušim. :)
snad bych to i mohla zvladnout :D :) diky za super tip a tesim se na dalsi receptiky :) sem s nimi.

3 Ririan A. Ririan A. | Web | 27. února 2018 v 21:50 | Reagovat

Nové recepty sa vždy zídu a toto vyzerá lahodne :3 máš šťastie, že ťa to baví :D ja by som to asi spackala ešte sa mám hodně čo učiť :D a aj ja som si ťa už pridala :)

4 Vikina // celebs-daily-hq Vikina // celebs-daily-hq | Web | 28. února 2018 v 20:08 | Reagovat

Vyzerá to skutočné chutne ♥

5 Niana. Niana. | Web | 1. března 2018 v 20:44 | Reagovat

Tak to vypadá úžasně ♥
Díky za inspiraci, určitě brzy vyzkouším :)

6 B. B. | Web | 1. března 2018 v 21:26 | Reagovat

Vypadá to krásně, ale mě zase pečení upřímně vůbec nebaví. Já vařím hodně ráda, ale co se týče pečení sladkých jídel, tak to vůbec :D.

7 Barbara Barbara | E-mail | Web | 4. března 2018 v 15:29 | Reagovat

Také áda peču, našla sem si k tomu cestu až teď díky jednou kanadskému youtube kuchaři, který mluví česky. Jeho kanál se jmenuje Vařte s Majklem.
Naučila jsem se podle něj Cheesecake, který miluje celá moje rodina. Taky mi to vření a pečení přijde i lehké.
Tyhle rolky vypadají úžasně a kombinavi cukr a skořice. Bomba. Někde jsem to už viděla, ale ješt jsem se do toho nedala, ale zkusím to. :)

8 lenar lenar | Web | 4. března 2018 v 15:31 | Reagovat

Milujem, milujem ale naozaj veľmi milujem škoricové cinnamon rolls <3 Určite tento tvoj recept skúsim lebo vyzerá veľmi jednoducho, len kvôli svojej alergii budem nahrádzať mlieko a maslo :)

9 thedecemberlady thedecemberlady | Web | 6. března 2018 v 19:06 | Reagovat

No teeeda, okamžitě recept ukládám a v nejbližší době se o tento skvost také pokusím!

10 Donomie Donomie | Web | 10. března 2018 v 22:58 | Reagovat

Vypadá to moc chutně!

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.